Verzinken en coaten

Verzinkbak lowThermisch verzinken
Thermisch verzinken biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf. De materialen worden in speciale baden ondergedompeld waar ze worden ontvet, gebeitst en gespoeld. De chemische voorbehandeling eindigt met een speciaal fluxbad waarin het materiaal wordt voorzien van een hechtlaag. Na de droogoven volgt het bad met vloeibaar zink (450 graden Celsius). Het staal en zink vormen zinklegeringslagen en een zink-oxydelaag. Deze lagen geven het materiaal tientallen jaren bescherming, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. De zinklaagdikte en afwerking zijn vastgelegd in de NEN-EN-ISO 1461 norm.


Poedercoaten150808JE06 groen lowElektrostatisch poedercoaten
Deze technologie voorziet het materiaal van extra bescherming en geeft het tegelijk een fraai uiterlijk. De staal verzinkte, RVS en aluminium producten kunnen worden voorzien van een poedercoating in iedere willekeurige RAL-kleur.

Onderhoud coating
Voor een lange levensduur is het belangrijk dat de coating regelmatig wordt schoongemaakt. Hiermee wordt voorkomen dat zich in de coating chloriden gaan hechten die de levensduur zouden kunnen beperken.