Duurzaamheid

Langelevensduur Dejo Metaalindustrie low
Lange levensduur
In het verre verleden werden roosters tegen roest beschermd door ze onder te dompelen in een bak met vloeibaar bitumen oftewel zwarte teer. Inmiddels worden onze producten thermisch verzinkt waardoor een rooster zelfs in de buitenlucht met gemak een levensduur van 50 jaar kan halen zonder dat het geverfd of behandeld hoeft te worden.
Stadskantoor Venlo Dejo Metaalindustrie low
Cradle to cradle
Voor de aanbesteding van het gemeentehuis te Venlo was het een harde eis dat de ventilatieroosters een C2C-certificaat moesten hebben. Dejo bezit dit certificaat sinds 2010 en daarmee is aangetoond dat de roosters aan de gestelde eisen voldoen op het gebied van circulariteit en recycling.
Terugkoopgarantie Dejo Metaalindustrie low
Terugkoopgarantie
Sinds 2017 verkoopt dejo projecten met de mogelijkheid tot het afsluiten van een terugkoopgarantie. Na retour ontvangst ondergaan de roosters een grondige inspectie. Op basis daarvan wordt besloten of het rooster een tweede leven tegemoet gaat of afgevoerd wordt om te worden gerecycled.

 Vrachtauto Dejometaalindustrie low
Gebruikte roosters

Regelmatig hebben we partijen gebruikte roosters en treden op voorraad welke tegen een sterk gereduceerde prijs verkocht kunnen worden. Deze roosters hebben een grondige inspectie ondergaan en op basis daarvan kunnen we een aangepaste garantieverklaring opstellen.  

Dejo refurbished rooster low
Refurbished rooster

Op de foto staan twee roosters die retour gekomen zijn uit een project wat we 30 jaar geleden hebben geleverd. Het ene rooster is ontzinkt en daarna opnieuw verzinkt waarna het weer een tweede leven tegemoet kan gaan als “refurbished rooster” waar we een aangepaste garantieverklaring voor opstellen.
Recycling Dejo Metaalindustrie low
Recycling
Beschadigde en deels verroeste roosters kunnen moeiteloos gerecycled worden zodat de grondstoffen niet verloren gaan. Mocht na inspectie blijken dat de roosters onverkoopbaar zijn vanwege technische gebreken of incourante maatvoering dan wordt de partij doorverkocht aan onze afnemers die gespecialiseerd zijn in staalshredding en -recycling.