DGK DEJO KUNSTSTOFROOSTER

In sommige toepassingen mag of kan staal niet worden toegepast. Denk aan de geleiding van stroom of chemische reacties van natronloog en zwavelzuur. Voor die gevallen kan het dejorooster DGK uitkomst bieden. 

Het dejo kunststofrooster DGK is een met glasvezel versterkt rooster gemaakt van kunststof. De productie vindt plaats in standaard afmetingen (matten) en wordt daarna op maat gesneden. 

Voor dit type rooster worden geen terugkoopgaranties afgesloten en het DGK rooster is niet recyclebaar. Een Cradle-to-Cradle certificaat kan niet worden verstrekt. 

Projecten Contact     


Harstypes kunststof roosters
De kunststof hars is bepalend voor de eigenschappen van het rooster. Onze standaard hars is de Orthoftaal polyester hars welke een goede bescherming biedt tegen atmosferische corrosie. 

Voor speciale toepassingen kunnen specifieke eisen worden gesteld op het gebied van bijvoorbeeld chemische resistentie, brandwerendheid en rookverspreiding. In die gevallen kunnen andere types worden toegepast zoals Isoftaal polyester (hoge brandweerstand), Vinylesterhars (chemische resistentie) en Fenolhars (minimale rookontwikkeling).

Basiskleuren
De basiskleur van onze glasvezelversterkte kunststof is grijs. Elke andere kleur is op aanvraag leverbaar.

Kunststof traptreden
De kunststof traptreden hebben zijn voorzien van een gekleurd aantredeprofiel en zijn voorzien van een quartz antislip. Het standaard type heeft vierkante mazen: 40 x 40 mm en een hoogte van 38 mm. Het paneel heeft een standaard afmeting van 3007 x 287 mm waaruit treden met verschillende breedtes gezaagd kunnen worden. Montage is een punt van aandacht (klemmen) omdat er geen schetsplaten mogelijk zijn. 

Dejo DGK roosters worden standaard geleverd met een concave oppervlak (bovenzijde) wat zorgt voor een goede antislip werking. Nadeel is dat regenwater in het "gootje" kan bevriezen waardoor gladheid op de draag- en vulstaven kan ontstaan.

Voor buiten toepassingen kan daarom gekozen worden voor een quartz oppervlak (bezand). De ingewerkte korrels (<1 mm) bieden blijvend antislip in alle richtingen.

De kunststof looproosters kunnen ook afgewerkt worden met een volledig gesloten toplaag (dikte 3 of 5 mm). Dit type wordt standaard geleverd met een quartz antislip oppervlak (klasse R13).

Voor de bevestiging van kunststof roosters hebben we diverse clips in ons assortiment om de roosters te bevestigen. Deze zijn zowel in RVS als thermisch verzinkte uitvoering leverbaar. De M-clip en O-clip zijn de meest verkochte clips, zie hieronder de afbeeldingen hiervan.

M clip bevestiging DEJO DGK kunststofroosters m clip bevestigingsset DEJO DGK kunststofroosters Koppelset m clip DEJO DGK
M-Clip  M-Clip bevestigingsset M-Clip koppelset
o clip bevestiging DEJO DGK kunststofroosters o clip bevestigingsset DEJO DGK kunststofroosters Koppelset o clip DEJO DGK
O-Clip O-Clip bevestigingsset O-Clip koppelset

Dejo heeft een ruim assortiment standaard roosters, roostertreden, dejogriptreden, kunststofroosters en klemmen geschikt voor loopbelasting en licht verkeer. Meer dan 300 artikelen worden uit voorraad worden geleverd vanuit ons Magazijn in Wolvega. Voor 11.00 uur besteld, wordt de volgende dag geleverd in heel Nederland.

Roosterspecificaties

Voorraad Dejo DGK Kunststof
Hoogte Afmeting Mazen Oppervlakte Kleur
30 mm 2440 x 1220 mm 38 x 38 mm Concave Grijs
30 mm 2207 x 1407mm 38 x 38 mm Concave Grijs
30 mm 3007 x 1007 mm 38 x 38 mm Concave Grijs
38 mm 2440 x 1220 mm 38 x 38 mm Concave Grijs
38 mm 2270 x 1407 mm 38 x 38 mm Concave Grijs
38 mm 3007 x 1007 38 x 38 Concave Grijs

Om DGK Dejo kunststofroosters te bestellen kunt u contact opnemen met Dejo Metaalindustrie via email: of telefonisch: +31 (0)561 691 691

Download hier meer technische informatie over de DGK Dejo kunststof roosters:

Productblad_DGK_Dejo_kunststof_roosters.pdf


Alle projecten

Recente projecten: